среда, 1. јануар 2014.

Biti muskarac

Biti muskarac...

Postoji nagrada za osobu koja tačno odgovori na pitanje, Šta je muškarac? Kada ih pitaju, šta želite u muškarcu, žene odgovaraju :”MUŠKARCA!!!” Ali, zaboga, pravi muškarci postaju sve više i više retki ovih dana. Žene su umorne od senzitivnih sisica koji nemaju potporu. Jedna devojka je cak i napisala pesmu na tu temu, “Gde su nestali svi kauboji?”


Dakle, šta je muškarac? Kako on treba da se ponaša? Decenijama i vekovima ranije, to pitanje je bilo bezvezno. Ali danas u našem isfeminiziranom društvu, mnogi od nas su odgajani da veruju da postoji nešto nasledno pogrešno u muškarcima i u ponašanju muškarca. Nije ni čudo što muškarci ne znaju kako da se ophode u prisustvu žene! Nije ni čudo što postoje sajtovi kao što je ovaj!

Zaista, ja sam se udubio u ovu misteriju da bi pronašao odgovor na ovo pitanje. Nekoliko žena je bilo skupljeno u grupi, čavrljajući i tračareći o slatkim momcima, modi, vezama itd.
Ja pridjem. “Ćao devojke, kako ste??”
Žena zaskiči:”Oh, pa to je on!!!” Ostale zaskiče u istom trenutku.
Kad su se devojke smirile u mom prisustvu , zapitao sam ih, “Devojke! Recite mi, kako vi definišete muškarca?”
Sa jezikom pravih djavolica, devojke odgovaraju:
“Muskarac je neko koje osetljiv prema meni.”
“Muskarac je osoba koja će zbrinuti moje potrebe.”
“Muškarac je onaj koji je u harmoniji sa mojim osećanjima.”
“Muskarac nije egoista.”
“Muškarac je osoba koja će da ide sa mnom u šoping.”
“Muškarac je osoba koja će da podeli svoja osećanja sa mnom.”
Takvi su uobičajni odogovori! Žene njegovog godišta ga zaobilaze kao kugu i preskaču na kretene. Fini dečko postaje emocionalni tampon za iskorišćavanje i odbacivanje. Fini dečko, pošto je toliko fin i sladak, sluša sve što mu žene ispovraćaju, njena osećanja o muškarcima i njenim problemima sa dečkom. On je upecano sluša sa  nadom kada čuje sledeću rečenicu:”Oh, zašto ostali momci nisu kao ti! Ti slušaš i shvataš!” Onda se ona okrene i ode da bude iskorišćenja od strane nekog drugog kretena! Zli krug se ponavlja, opet i opet.
Zašto se žene ovako ponašaju?
One se jednostavno ponašaju onako kako se žene ponašaju, to im je priroda. Problem nije u njima, već u muškarcima. Mi smo uplašeni da prihvatimo NAŠU prirodu, onu u kojoj smo MUŠKARAC. Biti u kulturi koja vidi muškarca kao predatore i opsesivne i nekulturne, mi to prikrivamo u sebe. Radeći to, mi sakrivamo našu seksualnost. (Seksualnost! Da li ja mislim na čelične trbušnjake i izdefinisane mišiće? To nije ono što žene misle da je seksi! (To pridonosi cilju ali nije ključna stvar!). Tip karatkera i persone je ono što žene traže!. Nekoga na koga mogu da se oslone(ima oslonac), neko ko će biti uspešan (ima ambiciju) i neko ko je odlučan(ima odlučnost). Fini momci nemaju oslonac jer izvor svog samopouzdanja pronalaze u ženama umesto u sebi, nemaju ambiciju jer se plaše da ih žene ne shvate kao arogantnu osobu, fini momci su uplašeni da budu odlučni iz straha da ne budu previše napadni.)
Dva pola misli u koje se muškarci slivaju: Fini momci i Kreteni. Obojica krive drugog.
“Ti propastiš ženu sa manjkom tvoje obavezaveznosti i neproduktivne prirode”, kaže Fini dečko.
“Ti razmaziš ženu sa svojim beskrajnim slušanjima i glupim stavom da ti je stalo.”, odgovara Kreten.
Ova dvojica beskonačno ratuju. Oni sa strane imaju svoje zaključke. Jedna strana kaže, “Kreten je put kojim treba ići. Neprekidni sex! Evolucija to zahteva.” Druga strana kaže, “Fini momci su put. Veličanstvena veza! Društvo to zahvteva od nas.”
Ali obojica još uvek se svađaju.
“Ti činiš da žene misle da one kontrolišu! ” kaže Kreten.
“Ahhhh, ali ti činiš da žene pomisle da su svi muškarci đubrad!” Odgovara Fini dečko.
Ima li kraja debate Fini dečko protiv Kretena? Jesu li ovo jedini izbori?
Kruženje
Fini dečko nailazi. On je nežan i želi da šapne devojci u uvo “Ja te neću iskoristiti. Ja sam sladak i dobar. Na osnovu samo toga ti bi trebalo da budes sa mnom.” Kada Fini dečko priča sa devojkom na sastanku, *poof*, sastnak se pretvara u Oprin šou.”Oh, moj život je odatle krenuo tako nizbrdo” kaže Fini dečko. “Moj mali autić za devojčice je slupljen, pao sam na časovima, ali zbog tebe danas evo več mi je mnogo bolje.” Fini dečko nastavlja, “Hajde da ti ispričam moju životnu priču. Moje rođenje je bilo dugo, teško, i bolno za moju majku...” Naša kultura je postalo isfeminizirano mesto toliko da Fini dečko misli da je ispravno da ispovraća svoja osećanja i emocije na sve strane. (To je odvratno!) Žene, s pravom, trče ka brdima kada čuju tvoje izjave ljubavi.
Metamorfoza nastupa. Fini dečko eventualno shvata šta sve žene žele, postaje ogorčen, i menja se u Kretena. Njegov cilje je sada sa spava sa što više žena koliko može i da shvati sve trikove i taktike da bi to postigao. On se fokusira na izračunavanje umesto na prirodno uživanje. Kada žena dodje, on vadi iz rukava sve “trikove” i “taktike” sa strelicama i šablonima. Vreme prolazi sve dok zabava postane besmislena.
Nazad na biti Fini dečko. On vidi sada da se okreće ka Finom dečku ili da se okreće ka Kretenu, “Zašto jednostavno ne mogu biti ono što jesam??” Uskoro ga pogađa Realnost.
Samo budi Muškarac! Nema razloga da se reprogramiraš. Imaćeš interesovanja koja sad imaš, iste hobije koje sad imaš, telo koje imaš, ali možeš lako postati Muškarac. Sve je to ustvari u načinu na koji razmišljaš i kakve su ti misli takav ti je i život. Ali šta je Muškarac? Hoćemo li naći odgovor? Evo ga:
Muskarac je čovek koji nije uplašen svog testosterona!
Muškarac prati svoju strast u životu. Strast ka ženama? Naravno da ne. Muškarac ima ciljeve i želje koji idu iznad samo trčanja za devojkama. Posle detinjstva, postoje iskreni POBEDNICI i gubitnici u životu. Muškarac želi biti pobednik. Muškarac ŽELI da pobedi u onome što radi. Zbog njegove strasti, muškarac može nekada izgledati kao arogantan i egoističan. On se ne izvinjava za ovo ili njegove želje.
“Tvoji postupci doprinose sramu Muškarca.” kaže Fini dečko.
“Tvoji su.” kaže Kreten.
Ne, gospodo, sramota muškarca je ne prihvatati svoju istinsku prirodu: prateći svoju strast, i , shodno tome, voleći život. Žene su tu da poboljšaju tvoj život, ne da budu tvoj život. Tako da Fini dečko, prestani da stavljaš svoju sreću u ruke devojke. A ti Kretenu, prestani da gubiš vreme na zavodjenje.  Ne troši svoje vreme jureći devojke, ULOŽI ga u svoja interesovanja i strasti, samim tim i ceo život. Kada to uradiš, odjednom imaš sve što žene žele. Ambiciju, odlučnost, oslonac, dobrotu, stabilnost i samopouzdanje.

Pravi muškarci nisu dostupni. Oni se penju na planine. Oni su otišli preplivati reke. Šta ti radiš??? Praviš špagete???

Muškarac,
Ne hoda kroz život kao po jajima.
Fini dečko misli “Da li joj se svidjam?Kako da joj se svidim?” Pravi momci misle, “Da li MI se sviđa? Da li da PROBAM sa njom?” Pravi momci ne misle o interesovanju devojke dok počnu da izlaze. Pravi momci pogledaju devojku i uzmu ono što žele.
Fokusira se na svoje snove.
Ne, ovde ne spadaju devojke. Moraš imati strast za nešto u životu, nešto što želiš da radiš do kraja svog života. Tvoj romantični život je prirodna ekspresija tvog regularnog života.
Ne izvinjava se za svoj testosteron, za svoje želje.
“Oh žao mi je, dame! Ja sam zaražen sa bolešću zvanom Muškarac. Prirodno je da te gledam, tvoje oh toliko lepo telo.Takooooo miii je žao. Molim Vas, molim, Oprostite MI!”
Da li bi se žene izvinjavala za svoja feministička dela? Zašto bi se onda ti izvinjavao?
Uvek se trudi da pobedi u onome što radi.
Muškarci grade kule, žene grade mreže. Ako ne konstruišeš svoju kulu ili ako bar ne planiraš, zbog čega bi ona plela svoju mrežu za tebe? Ako želiš vrednu devojku, ti, takođe moraš biti vredan.

Ima duboka  uverenja koja mu pomažu da bude potencijalni lider.
Ovo je jako bitno jer ces jednog dana postati lideg domaćinstva svog. Da,  pričamo o 50-50, sve da bude jednako, ali zakoni Prirode nam prenose ta pravila. Žene prirodno rađaju i neguju, Muškarci prirodno vode i snadbevaju porodicu.
Traži rešenja za probleme, a tek onda traži mesto za krivicu.
Ako postoji problem, rešiš ga. Ne pričaš, “Jao, jao! To je zbog njega!”. Žene prirodno hoće muškarca koji rešava probleme, a ne da ih preskače. (A da li bi želeo to u ženi, naravno da ne!)
Vidi neuspeh kao priliku da nauči nešto novo
Statistički, veće su šanse da budeš odbijen nego da smuvaš devojku. Pa kako da postaneš više i više prihvaćen i da imaš dosta devojaka? Samo ako se budeš trudio dovoljno toliko da poraste broj prihvaćenih na toliki broj da ti odbijanja više i ne primećuješ.
Zna kuda ide u životu.
Pravo zavođenje nije kalkulacija niti disciplina, isto je kao i sve ostalo u čemu smo uspešni: STRAST.
Nikad ne gubi svoju strast, jer bi to bila smrt njegove duše.
Fini momci mrze da budu neženje. Oni to mnogo mrze. Poneki sanjaju stara vremena aranžiranih brakova da se ne bi mučili sa svim tim igrama.
Kreteni obožavaju da budu neženje toliko da ne vide ništa drugo u životu. Dok žene vole muškarce koji mogu da smuvaju druge žene, kreteni ne nude ništa vredno na duge staze.
Ipak, žene će uvek pokušavati da promene Kretena ali nikad Finog momka. Zašto? Zato što je muškarac Snaga a Kreten pokazuje snagu na nekom nivou. Fini momci to nikada ne rade.
Nikada se ne oseća da mora da se pravda.
Cveće, slatkiši, pesme, sve to može biti doprinos dobroj vezi, ali toliko finih momaka ih koriste da kupe vezu kao da oni moraju da se dokažu. Oni poplave jadne devojke sa poklonima da pokažu da su ozbiljni.
Zaboravite na cveće. Zaboravite čokolade slatkiše, te šećerne potrage za kupovinom ljubavi. Zaboravite poetiku, te zarđale stihove izjavljivanja ljubavi. Zaboravite na tu potragu za načinom da se dokažeš i pusti je da se dokaže ona tebi jer ti si Nagrada.
Ti si muškarac! Jer ako ne STOJIŠ iza nečega, PAŠĆEŠ u svemu!


Нема коментара:

Постави коментар