среда, 1. јануар 2014.

Slusaj instikte

Devojka se zaljubila u njega prejako i muškarac je bio začuđen i zapanjen jer je ovo bilo nepoznato za  njega. On je sada dovoljno mudar da zna da bude strpljiv. Ali...
Ona mu se približila. Njene oči sijaju kao zvezde. Ona bi se smejala o poljubcima i ljubljenju. On je osećao potrebu da je poljubi ali ju je brzo iskulirao.
Ubrzo, metal se ohladio. Žena je postala nezainteresovana. Ona je nastavila dalje.
“O zaboga” zavapio je shvatajući. “Trebao sam je poljubiti. Pratio sam filozofiju i nisam bio svoj. Trebao sam da pratim svoju unutrašnju prirodu, i ...”
“Da verujem onom što mi stomak kaže”

“Kako da verujem svom stomaku?” zapitao je mladi čovek.
Zavodnik ga odvede do kuhinjskog stola. Pre njega je tu stajalo dete.
“Reci mi sad, kako je dete znalo da jede?”
“Pa, hrana je dobra za njega i ispred njega je. Njegov nos je oseća. Njegove oči je vide. Počinje da mu ide voda na usta.”
“Isto je i sa ženama! Kako dete zna šta sledeće da radi?”
“On prvo okusi hranu.”
“Ali kako zna kada da jede?” zavapi mladi čovek.
“Njegova čula mu kažu da to uradi. On zna kada da jede jer je hrana već bila spremljena, bila skuvana, i servirana pred njega.”
“Ali koji mu mehanizmi to kažu?” upita zavodnik mladog čoveka.
Mladi čovek je nasmejano rekao: “Njegov stomak.”

“Tako je i sa ženama. One su spremljene već decenijama , odrastanjem i sazrevanjem sa razlogom. One o tome sanjaju. One to žele.  Oh nebesa, koliko samo žele! One se zagrevaju sa tvojim zabavljanjem, kroz tvoju pažnju, kroz tvoje strasti, kroz njihove strasti. Da li misliš da se ona oblači kako se oblači zbog sebe? Ne, ona se tako oblači zbog tebe! Žene nisu spomenici da im se divimo. One su tu da budu konzumirane. Ti to znaš. One to znaju.”

“Shvatam...”

“Priroda ima sistem. Nijedna filozofija u svetu ti ne može pomoći. Filozofije koje navodno ‘rade’ su one koje se najviše slažu sa zakonima Prirode. Ili si u ritmu sistema i dobijaš ono što želiš ili se grcaš u bolu. Dakle slušaj INSTIKTE!”

Нема коментара:

Постави коментар